Kadın Peygamber
    Günümüzde, müslümanların merak ettiği sorulardan biri, Tarihte hiç kadın peygamber var mıdır ? Yoksa neden yoktur? sorusu olmuştur. Hatta bazı zamanlar ateist ve deistlerin bu konu üzerinden, başta İslam olmak üzere, diğer dinleri karalamaya çalıştığını bile görüyoruz. "Allah cinsiyet ayrımcılığı mı yapıyor? İslama göre neden kadınlar hep ikinci planda gösteriliyor? " gibi saçma soruların tek nedeni, bu insanların okuma araştırma yapıp bilgi sahibi olması bir yana, sadece nefret ettiği ve zarar görmesini istediği din olgusuna bir çamur atma gayretinden başka birşey değildir. Allah hepsinin gönüllerine hidayet versin ve onları bu dünyadan göçmeden cehennem azabından kurtarsın. Biz konumuza devam edelim ve bu düşünceye sahip insanlara olabildiğince bilgi vermeye çalışalım.
    
    Bazı zayıf rivayetlerde, Havva, Meryem ve Asiye ve Yahudilerin ismine Yocheved dediği Hz. Musa'nın annesine peygamber yakıştırılması yapılsa da bunlar doğru olmaktan çok uzak rivayetlerdir. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'de bu konuyla ilgili Nahl Suresi'nin 43. ayetinde şu ayet-i kerimeler vardır;
(Ey Peygamber!) Senden önce de, kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını peygamber olarak göndermedik. Eğer bunu bilmiyorsanız Tevrat ve İncil âlimlerine sorun. (Nahl Suresi - 43. Ayet)
    Bu ayete göre yüce Allah, bizlere tarih boyunca gönderdiği peygamberlerinin sadece erkek olduğunu açık bir şekilde bildirmektedir.

Peki Neden Kadın Peygamber Yoktur ? 

    İslam tarihine ve Allah'ın insanlara bildirdiği diğer dinlerin tarihine bakacak olursak, gelmiş olan her peygamber, Allah'ın onun aracılığıyla insanlara anlatmak istediği dinini anlatırken çeşitli zorluklar çekmiş, eziyetler görmüştür.* Hatta bazı peygamberler, bu uğurda çeşitli işkenceler görmüş ve gönderildiği insanlar tarafından öldürülmüştür. Hz. Zekeriya oğlu Hz. Yahya kendi kavimleri tarafından alçakça katledilmiş, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), Hz. İsa gibi birçok peygamber öldürülmeselerde birçok işkence görmüş ve bir insanın dayanmasının çok zor olduğu zorluklar yaşamıştır.

   Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav), 7 evladından 1'i hariç hepsinin küçük yaşlarda vefatını görmüş ve onları kendi elleriyle toprağa vermiştir. İslam'ı tebliğ ettiği süre boyunca, şu zamanda bile okudukça içimizin acıdığı, kimi zaman gözlerimizin dolmasına neden olan fiziksel ve ruhsal şiddete maruz bırakılmıştır. Bu nedenle, kadınlar fıtratları gereği daha narin ve kırılgan yaratıldıklarından dolayı bu olayları kaldırması onlar için çok zor olacağından yüce Allah, onlara bu görevi yüklememek istemiş olabilir.

   Kadın peygamber olmasa da diğer bir deyişle onların fiziksel ve ruhsal yaratılışlarının buna uygun olmamasından dolayı Allah onlara bu görevi yüklememiş olsa bile, dinler tarihinde kadınların, Allah'ın dinine her zaman büyük katkıları olmuş ve bu olaylar Kur'anda yer bulup, taçlandırılmıştır. Hz. Hacer, Hz. Meryem, gibi birçok Allah'ın dinine yardımda bulunmuş kadınlar, karakterleriyle ve duruşlarıyla her zaman örnek olmuşlardır. 

Bu olaylar ve bazı yalan rivayetler kaynak gösterilerek manevi anlamda İslam'da kadın erkek eşitliğinin olmadığı gibi şeyler söyleyenler için Hucurat Suresi'nde yüce Allah onlara şöyle cevap vermektedir;

Ey insanlar! Doğrusu Biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi milletler ve kabileler haline koyduk ki birbirinizi kolayca tanıyasınız. Şüphesiz, Allah katında en değerliniz, O’na karşı gelmekten en çok sakınanızdır. Allah bilendir, haberdardır.(Hucurat - 13)

Allah'ın adaleti, insanların kadın veya erkek olmasına göre değil iman ve takva farkına göre belirleneceği açık bir şekilde bildirilmiştir.

 * (Allah neden dinini göndermek için peygambere ihtiyaç duyuyor, haşa insanlara anlatmaya gücü yok mu ? sorusunu sorabilecek ziyaretçiler için belirtelim, ilerleyen zamanlarda sitemizde bu konu hakkında tatmin edici geniş detaylı bilgiyi bulacaksınız) 

Tarihte hiç kadın peygamber var mıdır ? Yoksa neden yoktur? Kuranda kadın peygamber hakkında bilgi varmıdır? İslama göre kadın peygamber olmamasının nedeni nedir ?

Yorum Gönder

  1. Siz bu soylediginiz seylere gercekten inaniyormusunuz yoksa bizleri inandirmayami calisiyorsunuz?
    Uyanin vede aklinizi kullanin. Ilgilenirseniz arastirmanizi siddetle tavsiye edecegim bir konu su. Dunya genelinde erkekler ve kadinlarin intihar oranina bakin. Erkekler kadinlardan daha fazla intihar eder. Erkekler kadinlardan daha fazla akil hastaligina yakalanirlar.Bunlar sadece iki kucucuk ornek. Erkekler belki fiziksel olarak kadinlardan guclu olabilirler ama kadinlar ruhsal ve duysusal yonden herzaman erkeklerden cok daha gucludurler.

    YanıtlaSil

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *