Youtube Kanallarının Çocuklardaki Ahlak Kavramı Üzerindeki Etkisi
Ucuzlayan teknolojiyle birlikte teknolojinin her eve girmesi ve kolay ulaşılabilir olması sonucu daha ilkokul yaşında bile olmayan çocuklara ebeveynler tablet, telefon, bilgisayar vs. gibi elektronik aletleri alıp oyalanmasını istiyor ve bu sayede bir bakıma sorumluluktan kurtuluyor. Peki bu elektronik aletlerle internette keşfedecekleri sûni dünyanın çocuklarımızın ahlak kavramını nasıl yerle bir etmeye başladığını hiç düşündünüz mü ?

Teknoloji yaşamlarımızı hızlandırdığı bir gerçek. Her şeyin çabuk olmasını istiyor ve bir şekilde kendimizi yapay bir koşuşturmanın içinde buluyoruz. Bu gelişmelerin getirdiği yapay dertlerle boğuşuyor ve ne yazık ki artık kendimize, bir diğer deyişle düşünmeye zaman ayıramıyoruz. Aynı şekilde aileler çocuklarına bu koşuşturma arasında yeterli zaman ayıramıyor ve onları yine yapay şeylerle avutmaya ve zamanını gerçirtmeye çalışıyor.

Son zamanlarda medya düzeni artık yavaş yavaş yerini internete bırakmaya başladı ve yeni nesilin bizzat muhattabı haline geldi. İlkokul yaşlarından itibaren çocuklar, ellerindeki elektronik aletlerle bu medyayı takip ediyor ve dünyayı bu dar pencereden keşfetmeye çalışıyor. Çocukların ve gençlerin en çok takip ettiği ve iletişim kurduğu paylaşım medya alanlarından birisi Youtube. Youtube kanallarında çocuklarımız, gençlerimiz çevresinde ve ailesinin içinde olmayan, kendi toplumundaki ahlak ve geleneklerden tamamen farklı yapay olaylara şahit oluyor ve bunu kendinde tatbik etme çabasına giriyor.

Youtube Kanallarının Çocuklardaki Ahlak Kavramı Üzerindeki Etkisi
(Youtube Kanalında Yapılan Yorumlardan Biri)
Çocuklarımızın ne izlediğinden ebeveynleri çoğu zaman haberdar değil. Bu durumda çocuk neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmeden gördüğü şeyi körpe beynine işleterek onu kullanmaya başlıyor. Dikkat edilmesi gereken husus bu kanallarda çoğu zaman şiddete teşvik eden ve küfürlü bir dil kullanılmakta.

Anneler ve babalara bu durumda büyük iş düşüyor. Çocuklarımızı ahlaklı ve dinini bilen bireyler olarak yetiştirmek doğduğu andan itibaren sorumluluk alarak başlıyor. İslam dinimizin güzel ahlakını çocuklarımıza erken yaşlardan itibaren öğretmek ve çevresinde kötü etkilendiği şeyleri temizlemek anne ve babaların en temel görevi olmalıdır.
Label:

Yorum Gönder

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *