Müslüman olan ateist Avustralyalı Genç
   Çok uzun bir zaman önce Avustralyalı bir gencin, yaşam amacını sorgulaması ve bunun sonucunda çeşitli dinleri araştırması ve İslam'ı tanımasıyla devam eden hikayesini internetten izlemiştim. Bu videonun birçok insan için ilham kaynağı olması açısından yararlı olacağını düşünüyorum.

Avustralyalı Ateist Gencin Müslüman Oluşu


   Bu ilham verici hikayenin sahibi Rubin. Kendisi Avustralya'da üniversite döneminde başına gelen birçok kötü olaydan sonra hayattaki amacını sorguluyor. Bu sorgulama, onu çeşitli dinleri araştırmaya yönlendiriyor. Hristiyanlık, musevilik, hinduizm, budizm gibi birçok dini araştırıyor. Bu dinleri araştırması sırasında İslam dinini araştırma gereği duymuyor. Sebebini ise İslam dininin teröristler ve kafa kesen adamlar gibi kötü insanlardan oluştuğunu, böyle insanların içinde bulunduğu dininde kötü olduğunu düşündüğü şeklinde dile getiriyor. Tüm bu cevap aradığı soruların ardından, birgün bir Cami'ye giriyor ve hayatı o andan itibaren değişiyor ve İslam Ahengi onu da buluyor. Hikayenin geri kalanına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.



Not: Ateist insanların savundukları fikirler ve bunlara verilen cevaplara buradan ulaşabilirsiniz.

Bu ilham verici hikayenin sahibi Rubin. Kendisi Avustralya'da üniversite döneminde başına gelen birçok kötü olaydan sonra hayattaki amacını sorguluyor. Bu sorgulama, onu çeşitli dinleri araştırmaya yönlendiriyor. Hristiyanlık, musevilik, hinduizm, budizm gibi birçok dini araştırıyor. Birçok dini araştırması sırasında İslam dinini araştırma gereği duymuyor. Sebebini ise İslam dininin teröristler ve kafa kesen adamlar gibi kötü insandan oluştuğunu, böyle insanların içinde bulunduğu dininde kötü olduğunu düşündüğü şeklinde dile getiriyor. Birgün bir camiiye giriyor ve hayatı o andan itibaren değişiyor. Hikayenin geri kalanına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

  1. Merhabalar.

    Sonradan İslam'a gönül vererek Müslüman olmuş Avrupalı Müslümanları ben de inceliyorum. Bu konuda beni en çok etkileyen, coşturan ve heyecanlandıran bir Müslüman kardeşimiz var: Danimarkalı Abdulvahid Pedersen. Trt1 "Anadolu" nun yapımı olan Avrupalı Müslümanlar'ın 5. ve 6. bölümü bu mümtaz şahsiyete aittir. (http://youtube.com) adresinden İzlemenizi öneririm.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için teşekkür ederim Recep Bey. Önerdiğiniz videoyu en kısa sürede izleyeceğim. Selametle kalın..

    YanıtlaSil

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *