olum icin hazirmisin
 Ölüm için hazır mısınız? Daha doğrusu ölümle yüzleşmeye hazır mıyız? Son zamanlarda beğenerek takip ettiğim ve modern düşüncelerle müstakbel dinimiz İslami Hristiyan ve Yahudilere anlatmaya çalışan Halid Yasin hocanın konuşması kendimizle yüzleşmemizi sağlıyor.

 Kur'an diyorki; Siz devamlı dünyevi işlerle meşgulsünüz. Para, mal, mülk biriktirmekle ve bunları hesaplamakla. Kariyerinizi, paranızı, mesleğinizi, varlıklarınızı geliştirmekle. Ta ki kabirlere girene kadar.
Bir düşünün en son ne zaman cenazeye gittiniz ? Ölen kişi anneniz, babanız, dedeniz yada bir akrabanız mıydı ? En son bir cenazeye gittiğinizde sevdiğiniz birinin ebediyete yolculuğuna şahit oldunuz. Gülen, ağlayan, övünen, zengin, eğitimli, inanan, inkar eden yada her kim ise. Mezara giren kişiyi gördünüz ve düşündünüz, "Bir gün oraya giren kişi ben olacağım." Allah (Kur'anda) diyorki; "Çokluk kuruntusu hepinizi oyalıyor!"
Bizler malımızı büyütmekle, kariyerlerimizi geliştirmekle, dertlerimizle, tasalarımızla uğraşıp dururken bize ne zaman Allah, Din, Hayat veya Ahlaklı yaşama dense birşekilde onbu duymazdan görmezden geliriz.. (Khalid Yasin)

Label:

Yorum Gönder

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *