Bu yazıyı okurken bile aslında bir mucizeyi yaşıyorsunuz bünyenizde. Yazıdaki harfler, beyninizde bir kod şeklinde yerleşmiş ve ilkokulda öğrendiğiniz okuma yeteneğiniz ile, bebekliğinizden bu yana öğrendiğiniz nesneleri adlandırma yeteneğinizi birleştirip, her kelimenin hangi ses ve tonlamayla söylendiğini ve hangi nesneyi tanımladığını biliyorsunuz. Ayrıca şuanda ekrandeki yazıları görmek için kaç milyon tane hücreniz muhteşem bir düzen içinde çalışıyor hiç düşündünüz mü ?

  Ekrandaki yazıların ışığı  göz bebeğinizden geçerek göz merceğinize ulaşıyor, daha sonra bu ulaşan görüntü ters bir şekilde sinir hücrelerine iletiliyor ve oradan beyine gidip ilgili bölgede ışıklar görüntüye çevriliyor. Bakın bir ışık ve bu ışıktan oluşan görüntü hüzmesini, bir hücre algılayabiliyor. Peki bu görme yeteneğine nasıl kavuştuk. Bu sizce tesadüfen olabilir mi ? Gerçekten bu ve bunun gibi milyonlarca delil var hayatımızda. Biz farketmesekte, yüce Allah'ın devamlı surette birşeyler yarattığı ve bizi başımız boş bırakmadığı şu düzende, herşey bizim hizmetimize sunulmuş gibi bir düzen içinde işliyor.

  Dinlere ve Allah'ın varlığına inanmayan kişiler bu kusursuz işleyen düzeni tesadüfen oldu diyorlarsa, acaba bu kadar karmaşık düzende hiç mi aksaklık olmaz, hiç mi bir kusur olmaz. Uzaydaki işleyen düzenler, burçlar, gezegenlerin insan ve çevre üzerindeki etkileri... Bunları gerçekten oturup, sırf bu konulara yoğunlaşıp düşündüğümüzde göreceksiniz ki gerçekten bunların kusursuz bir yaratıcının yaratması dışında başka kimsenin yapamayacağına tanık olacaksınız.
" Göklerde ve yerde bulunan herkes, O’ndan ister. O, her an yaratma halindedir. " (Rahman Suresi 29. Ayet)
Enbiya Suresindeki 33.1 ayet bile, aslında inanmayanlar için eşsiz bir delildir. Çünkü Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı zamanlarda astronomi, gzegenlerin yörüngelerini bilecek kadar gelişmemişti. Hatta dünyadan başka gezegenlerin tam anlamıyla var olup olmadığıda bilinmiyordu.
" O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedirler " (Enbiya suresi, 33. ayet)
Bu yörünge düzeninin bilinmesi, o zamanlar mümkün müydü sizce? Şimdi bu konu hakkında hazırlanmış aşağıdaki videoda daha fazla delil bulacak ve söylenenlere hak vereceksiniz.

Yorum Gönder

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *