Yakın zamanda islam aleminin gündeminde yer etmiş ve birçok web sitelerinin ve televizyon kanallarının manşetlerini süslemiş, reyting uğruna insanların dini duygularını sömüren dev iskelet fotoğrafları, Kur'anı yırtan kızın akıbeti, cin resimleri gibi haberlerin en az birini duymuşsunuzdur. Yüce rabbimiz bizden, gönderdiği nurlu kitap Kur'anı Kerimde aklımızı kullanmamızı istiyor fakat biz bu örneklerde de olduğu gibi hiç bir zaman bunu yapamıyoruz.

Peki neden bu kadar kolay kanıyoruz böyle olaylara. Yıllarca İslamı yanlış anlatan hacılarla, hocalarla, şeyhlerle islamı yaşamayı adet edinmiş millet kültürümüzde tabiki böyle şeyleri kabullenmek kolay olmayacaktır. Biz güzel dinimiz İslam'ı illaki bir mucizeye bağlayarak yaşamaya alışmış olabiliriz. Fakat bilmeliyizki, bir mucize beklemeden islamı yaşamak, ona tüm maneviyatımızla iman etmemizin gerçek göstergesidir. Mucize aramak, yada islamı başka bir yerde aramak değil, bir Kur'anı Kerim satın alıp okumak ve oradaki emirleri yerine getirmek ile gerçek müslüman olmuş oluruz. Kendimize güvenmeyişimizin ve çevremizdeki dindar kesimin takındığı tavır nedeniyle islamiyeti kendi kafamızda adlandırmak yanlış olur. Tüm dindarlar baş örtüsü takıyor, ya da tüm dindarlar filan cemaatini temsil ediyor, tüm dindarlar bir cemaatin üyesi demek çok hatalı bir yaklaşımdır. Çevremizde o kadar dinini kendi ve rabbi arasında yaşayan insan vardır ki, yukarda saydığım kriterlere bağlı insanlar toplum içinde norm olduğu için artık bu kişileri göremiyor ve kendi karakterimize ilham kaynağı olarak yaratamıyoruz.

Elbette ki cemaatler yanlıştır, başörtüsü yanlıştır demiyoruz. Elbetteki insanlara İslamiyeti sevdiren ve tüm bilgilerini doğru bir şekilde öğreten cemaatlerimizde vardır. Başörütüsü Allah'ın bir emridir. Fakat şunu anlamalıyız ki, islamın şartlarını yerine getirmemiz bunlardan daha ehemmiyet gösterilmesi gereken konudur. O şartlar 5 tane olup bunlar; Şehadet etmek, namaz kılmak oruç tutmak, zekat vermek ve hacca gitmektir. İşte asıl bunları yerine getirdikten sonra yukarıdaki maddeleri tartışmalıyız. İşte kardeşlerim uzun lafın kısası şudur ki Allah'a ulaşmak için bir araç aramaya gerek yoktur. Ona ulaşmak ve ona sesimizi duyurmak sanıldığı gibi ilk olarak baş örütüsü kullanmaktan, bir cemaate üye olmaktan, bir şeyh yada şıha bağlanmaktan, bir mucize yaşamaktan geçmiyor. Kur'an okuyup, namaz kılmak, ramazanda oruç tutmak, malımızın zekatını vermek ve gücümüz yetiyorsa hacca gitmek... İşte her şey bu kadar. Şimdi bu yalan haberlere şöyle bir göz gezdirelim.

Araf suresinde geçen ad kavmine ait olduğu söylenen dev iskelet fotoğrafları haberi

Bu fotoğraf www.worth1000.com sitesinin yapmış olduğu bir grafik yarışması için Chris MacAskill tarafından montajlanmıştır. Sanatçının gönderdiği siteye gönderdiği fotoğrafa şu linkten ulaşabilirsiniz; http://www.worth1000.com/entries/18533/giants Resmin orjinal hali ve montajlanmış hali şu şekildedir.

Fotoğrafın Orjinal Hali
Fotoğrafın Photoshop İle Düzenlenmiş Hali

Kur'an-ı Kerim'i yırtan kızın fareye dönüştüğü haberi

Bu haber de diğer haberler gibi çok konuşulmuş, daha sonrasından gerçekler ortaya çıkmıştı. Bu fotoğraftaki fareye benzer insan modeli bir sanat müzesindeki sıradan bir çalışmadan ibrate olduğu öğrenildi. Yine olan güzel dinimize olmuştu. Bu haberler yüzünden müslümanları alay konusu haline getirmişlerdi.
Müzede Sergilenen Heykelciğin Orjinal Hali
Fotoğrafın İnternette Yayınlanmış Hali

Mağarada çekilmiş cin fotoğrafı haberi

Bu fotoğraf uzunca bir süre, yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce dini içerikli internet sitelerinde paylaşılmış ve insanlar gerçekten bir cin resmi olduğuna inandırılmıştı. Fakat bu fotoğrafın foyasıda çok geçmeden ortaya çıkmış ve fotoğrafın bir mağarada yapılmış küçük bir heykelden ibaret olduğu anlaşılmıştı.
Fotoğrafın İnternette Yayınlanmış Hali
Fotoğrafın Orjinal Hali

Üzerinde arapça 'Allah' yazan meyveler, sebzeler, hayvanlar, bulutlar, dağlar şeklindeki haberler

Ve en çok basında yer alan haberlere geldi sıra. Üzerinde Allah lafzının bulunduğu domatesler, buzağılar, elmalar, Allah diye kükreyen aslanlar... Bu tip haberlerden de mucize yaratma peşinde olan toplumumuza bir reyting malzemesi sunulmuş ve başarılı olunmuştu. Her fırsatta müslümanlarla dalga geçme peşinde olan kişilerin eline bir malzemede bu haberlerle verilmişti. Asit ve diğer kimyevi maddelerle çok rahat bir şekilde yapılacak olan yüce yaradanımızın lafzının yazılı olduğu meyve sebzeler, ses tellerinde belki bir değişiklik belki bir hastalık nedeniyle değişme sonucu Allah kelimesine benzer şekilde kükreyen aslanı maalesef bir mucize gibi karşılamıştık.

İnternette Dolaşan Diğer Fotoğraflar



Dalga Geçilen Fotoğraflar




İşte dinimizin nasıl alay konusu haline getirildiği ve nasıl dini duygularla oynandığını bu fotoğraflardan ve bu fotoğrafların altında yapılmış nice yorumlardan görüyoruz. Lütfen dinimizin diğer dinlerden üstün ve tamamlayıcı hak din olduğunu, bu tip haberlerin altında yatan mantık yanlışlarıyla değil, gerçeklere inanarak, çağdaş bir biçimde Allah'ı çevremize anlatarak ve onun bize emrettiklerini, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedin (sav) sünnetlerini harfiyen uygulayıp örnek bir insan olarak yapalım.
Peki, onlar, Kur'ân'ı düşünmüyorlar mı? (Muhammed - 24)

Yakın zamanda islam aleminin gündeminde yer etmiş ve birçok web sitelerinin ve televizyon kanallarının manşetlerini süslemiş, reyting uğruna insanların dini duygularını sömüren dev iskelet fotoğrafları, Kur'anı yırtan kızın akıbeti, cin resimleri gibi haberlerin en az birini duymuşsunuzdur. Peki her duyulan haber gerçeği mi yansıtıyor ?

Yorum Gönder

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *