Peygamberim Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğumunun yıldönümü bugün. O güzel insanın doğumgünü olan bugün tüm müslüman alemi için mübarek olsun ve hayırlara vesile olsun.

 Çoğumuz bugün yapılacak ibadetler ile ilgili bir araştırmaya girer bugünelrde. Ama kesin ve sahih olarak kandil günlerinde şu şu yapılır diye bir bilgi yoktur ne yazıkki. Kadir gecesi gibi Kur'anda belirtilen mübarek günde yapılan ibadetler gibi, bugünde de bildiğimiz tüm ibadetleri yapabilir. Namaz kılabiliriz, oruç tutabirliz, hayır yapabiliriz. Yani Allah rızasını kazanılması için ne yapılması gerekiyorsa bugün o yaptıklarımızın kat kat fazlsını yapmalıyız. Bu günlerin ibadetle geçirilmesi hadislerde de sık sık vurgulanmaktadır.

Peki Mevlid Kandilinde Neler Yapmalıyız Konusunu Özetlersek;

-Bu mübarek günde ve haftada Peygamber Efendimiz Hz. MUHAMMED (s.a.v)’a bol bol salavat-ı şerif okuyabiliriz. 
(Salavat-ı Şerif : Allahümme Salli Ala Seyyidine Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed.)
(Allahım! peygamberimiz Hz.Muhammed'e ve ailesine rahmet eyle.)

-Bu gece yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim‘i her zamankinden daha fazla okumalıyız.

-Bu gece mümkünse vakit namazlarımızı camiilerde kılmaya özen göstermeliyiz. Hem camii ve cemaat sevabından yararlanmalı hemde diğer müslüman kardeşlerimizle bütünleşmeli, kandilini tebrik etmeliyiz.

-Bu gece Tesbih Namazı kılabiliriz, eğer ki yatsı namazı için camiye gidersek ve gittiğimiz camide tesbih namazı kılınacaksa tesbih namazını da cemaatle beraber idrak etmiş oluruz.ü

-Bugün bol bol malımızdan hayır için kullanmalıyız. Bu ihtiyaç sahipleri için yiyecek, içecek yardımı şeklinde olabilir.

-Ve en önemlisi Rabbimizden bol bol af dilemek, tevbe etmek ve bu tevbeleri kılınacak namazlarla desteklemektir.

Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salevât getirirler Ey müminler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin (Ahzap Suresi - 56) "

Yorum Gönder

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *