Aslında birbirine çok uzak terimler değil sosyalizme ve faşizm. Aynı yere kuzeyden ve güneyden yürümek gibi birşey. Sonuçta varacağınız yer aynıdır. Sabırların taştığı ve sinirlerin had safhada olduğu halkın isyanıdır o varılacak yer. Gel gelelim bugün, ortadoğuda olan olaylar bunun en güzel kanıtı niteliğinde. Tunus devlet başkanı Zeynel Abidin, Mısır devlet başkanı Hüsnü Mübarek yakın zamanda jübilelerini yaptılar. Şimdi sırada Libya halkının 42 yıllık diktatörü Muammer Kaddafi'de.

 Tunusta başlayan halk uyanışı, Mısıra ve şimdi Libyaya sıçramış durumda. İlk iki ülkenin devlet başkanları pes etti halkının isteklerine. İstenmeyen olaylar yaşanmış olsa da, her gösteri ve protesto mitinglerinde olabilecek olaylardı bunlar. Ama sonunda halk istediğini aldı. Bugün ise Libyada, 42 yıllık bir diktatör, kendi halkının üzerine yine kendi halkından ama kendi yandaşlarından olan grupları yollayarak birbirine kırdırıyor. Hiç düşünebilirmisinizki kendi halkınızın savaş uçakları üslerden havalanıp üzerinize bomba yağdırıyor. Birde düşünün bu, kendi yönetim ve ideal şeklini İslami Sosyalizm olarak adlandırmış bir liderin emirleri ile oluyor. Gösteri meydanlarında gösterileri düzenleyenleri keskin nişancılarla öldürtüyor, askerlerine emir vererek protesto alanlarındaki insanlara rastgele ateş açtırıyor. 

 68 yaşına gelmiş bu bunak ver zalim diktatörün artık yerinden inme vakti gelmişte geçiyor. Tahminim iki hafta içerisinde son bulacak olan bu dikta yönetimi, inşallah yöneticileri beş para etmez Suudi Arabistan gibi diğer sıradaki müslüman ortadoğu halklarına da örnek teşkil eder.

Bunak Liderin İnadı İçin (Bkz. http://video.ntvmsnbc.com/kaddafi-meydan-okudu.html )

Yorum Gönder

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *